De fire bedste podcasts fra 2018

De fire bedste podcasts fra 2018

Det tog kun et enkelt møde med podcastens verden, før jeg var hooked!

Jeg startede ud med den gode gamle og såkaldte ‘mother of all podcasts’, nemlig Serial sæson 1. Det spændende krimiunivers fik virkelig tag i mig, og da det sidste afsnit var færdigt, sad jeg tilbage mundlam og med 10.000 spørgsmål – så jeg trykkede play og startede forfra fra afsnit 1.

Siden dengang har jeg været vidt og bred omkring i podcastens verden. Min foretrukne genre er den dramatiserede, som tager udgangspunkt i rigtige fortællinger krydret med lydeffekter og musik. Altså den type podcasts som er meget medrivende og nærmest skaber en filmisk oplevelse.

Derudover er jeg også glad for de mere informative podcasts, som kan give mig indblik i kulturer, samfundstendenser, særlige fagområder o.lign.

I dagens blogindlæg har jeg samlet min top fire med de bedste podcasts fra 2018. Det er en god og blandet landhandel, der både henviser til hele serier eller enkelte episoder. 

Rigtig god fornøjelse!

01. Den Til Krimielskeren

Serial Sæson 3

Efter lang tids venten er Serial endelig tilbage! I tredje sæson undersøger Sarah Koenig endnu engang det Amerikanske retssystem på nært hold. Denne gang med udgangspunkt i en enkelt sag pr afsnit. Vanen tro går Serial undersøgende til værks. Derfor har Koenig og hendes kollegaer tilbragt et år i en retsbygning i Cleveland, hvor de har mødt og interviewet dommere, advokater og kriminelle. Sæsonen er desværre ikke helt så medrivende som Serial normalt er. Ikke desto mindre er den interessant og tankevækkende og fortjener derfor helt klart et lyt.

Lyt til den her: Serial Sæson 3

02. - Den Samfundskritiske

This American Life - Episode: Five Women

En af mine absolut yndlingspodcasts er “This American Life”. Programmet udgiver en podcast hver mandag med små historier samlet under et overordnet tema. Gennem tiden er der udgivet hundredevis af fantastiske historier, men i 2018 overgik programmet sig selv med episoden “Five Women”. Episoden tager udgangspunkt i en sag i forbindelse med #MeToo-bevægelsen, hvor mediemogul Don Hazen blev anklaget for sexchikane. Episoden er speciel, fordi den tager fem forskellige kvinders perspektiv på historien: Dons kone, hans elskerinde og tre af hans medarbejdere. Ud af alle disse fire podcasts tager denne helt sikkert prisen som årets bedste!

Lyt til den her: This American Life – Five Women

03. Den Med Søvspapirshatten

Radio24syv - Aflyttet

Aflyttet er en podcast fra Radio24syv, der handler om, hvordan teknologi og digitalisering påvirker vores liv og samfund. Podcasten tager udgangspunkt i højaktuelle temaer som for eksempel GDPR, hacking, digital krigsføring og hvad der eller er oppe i tiden. Iført skæg og blå briller – som det lyder sig fra podcastens vært Anders Kjærulff – bliver vi taget med ind i et fagligt univers med nytænkende perspektiver og et udvalg af spændende gæster. Hvis man er til det faglige, er Aflyttet klart en af de bedste podcasts fra 2018.

Lyt til den her: Aflyttet Radio24syv

04. Den Til Iværksætteren

Succes Kriteriet

Med Ane Cortzen som vært, tager Succes Kriteriet dig med på en rejse gennem et hav af forskellige tematikker, der hører med til at være iværksætter. Podcasten er fra 2017, men i november 2018 blev første afsnit af fjerde sæson sat i søen under titlen “Iværksætteri På Skoleskemaet”. Succes Kriteriet er en fantastisk makker til dig, der starter ud som iværksætter, men kan også høres af dem som er nysgerrige på, hvordan ideer og koncepter fødes og bliver ført ud i livet.

Lyt til den her: Succes Kriteriet

Vil du vide mere om, hvordan jeg arbejder med podcasts?

Leave a Reply